• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer

Anja Bongaards

Schrijft

  • Blog
  • Over Anja
  • Koop Nu →

Rode bietensalade, recept met een frisse smaak

jul 30, 2020 · Anja

Top

Bottom

Heb jij rode bieten uit je eigen tuin? Of biologische bieten? Maak dan eens een heerlijke rode bietensalade met appel, ui en augurk. Je zult er lekker van smullen.

Weet je waarom rode bieten zo goed zijn om te eten? Ze bevatten een groot assortiment aan vitamines en mineralen met een minimum aan calorieën. Verder geven bieten grote voordelen voor je gezondheid.

Natuurlijk is het aanbevolen om voornamelijk biologisch te eten of uit eigen tuin. Deze heerlijke bietensalade is gemaakt met bieten uit eigen tuin én daarbij hebben we kleine aardappels met schil uit de oven gemaakt.

Voor een aanvulling met eiwitten hebben wij deze rode bietensalade gecombineerd met een gehaktbal van rundvlees gemaakt. Dat is een heerlijke combinatie bij elkaar!

Rode bietensalade

Een salade van rode bieten? Het is even wennen, maar ontzettend smakelijk. Wij zijn helemaal gewend aan allerlei groene salades, maar dit soort salades dat kom je minder vaak tegen.

De dressing is gemaakt van witte wijnazijn en gembersiroop, dit geeft de salade een fris zoete smaak. Deze rode bietensalade gebruik ik als enige groente, samen met aardappels uit de oven en een gehaktbal.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 appels
  • 4 augurken
  • 800 gram bieten
  • 2 middelgrote uien
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 20 gram bieslook

Bereiding

Als de bieten nog niet zijn gekookt, dan mag je ze ongeveer 20 tot 30 minuten koken. Dit is afhankelijk van de grootte van de bieten. Laat ze goed afkoelen voordat je aan de salade begint.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in vierkante blokjes. Snijd de augurken in even grote blokjes en snipper de uien.

De bietjes snijd je ook in vierkante blokjes. Roer alles vervolgens door elkaar met de kappertjes. De azijn en gembersiroop door de salade roeren. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en strooi dit over de salade.

Voedingswaarde p.p.

Kcal: 165 en eiwit: 4 gram

Category: Uncategorized

Over Anja

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Our Guide

Weekly tips for writers, by writers.

This list is created with Mai List block from Mai Lists plugin in Mai Design Pack.

What to do — Amazing insight on what you should be doing to be better.

What not to do — Stop running in circles and prevent writers block.

Outline — You’ll now have the freedom and flexibility to set your medium and long term writing goals.

I want to learn how to be better at what I do.

This is a demo form.

Copyright © 2025 · Anja Bongaards · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme

Twitter · LinkedIn · Pinterest