Deze heerlijke amandelcake is niet alleen gezond maar ook nog eens makkelijk te maken! Heb je een oven, een staafmixer en een gewone mixer ? Dan kom je al heel ver. Deze cake, gemaakt van amandelmeel is ook een prima manier om op een gezonde manier iets zoets te smikkelen…
En is daardoor ook voor kinderen beter als tussendoortje te nemen. Ze zullen het zeker lekker vinden en snel vol zitten. Daarnaast is de cake ook nog eens gluten- en lactosevrij, wat wel handig is voor mensen met intolerantie. De speculaaskruiden geven het geheel een winterse smaak!
Gezonde amandelcake
Deze winterse cake is een aanrader als tussendoortje; luchtig, vullend en gezond. Bovendien is het een cake die makkelijk te maken is. Volg het stappenplan en het kan bijna niet mislukken…
Wil je nog een ander recept met dadels uitproberen? Kijk dan hier eens verder, want hier heb je zelfs geen oven voor nodig!
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- 200 ml amandelmelk
- 1 eetlepel koek & speculaas kruiden
- 3 biologische eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 110 gram medjoul dadels
- 75 gram biologische kokosolie (zonder kokossmaak)
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- paar snufjes zout
Benodigdheden
- Oven
- Beslagkom
- Staafmixer
- Mixer of garde
- Cakevorm
- Bakpapier
Bereiding
Start als eerste met het verwarmen van de oven op 180˚C. Leg alle benodigdheden en ingrediënten op je aanrecht en ga van start met het ontpitten van de dadels. Daarna kun je de dadels in een maatbeker doen en met je staafmixer pureren samen met 2 eetlepels water.
Smelt de kokosolie even in een pannetje tot het vloeibaar wordt. Doe daarna de eieren in de beslagkom en mix deze 1 minuut met je mixer. Daarna kun je het amandelmeel en de amandelmelk toevoegen en weer 1 minuut mixen.
Voeg vervolgens de koek- en speculaas kruiden, bakpoeder, dadel puree, kokosolie en een beetje zout toe.. Mix het beslag een paar minuten goed door elkaar met een mixer. Leg een velletje bakpapier in je cakevorm, zodat je de cake er straks makkelijk uit kunt halen. Giet het beslag in de vorm en strijk het tenslotte glad met een spatel.
Garneer de gezonde amandelcake met 2 eetlepels amandelschaafsel en bak deze 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde per plak
Het totaalgewicht van deze cake heb ik niet gewogen, maar mijn cake was goed voor 13 plakjes. Elk plakje is goed voor 220 kcal en geeft dan ook voor langere tijd een goede vulling!
Geef een reactie