• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer

Anja Bongaards

Schrijft

  • Blog
  • Over Anja
  • Koop Nu →

Een gezonde amandelcake – verrassend lekker!

jan 18, 2021 · Anja

Top

Bottom

Deze heerlijke amandelcake is niet alleen gezond maar ook nog eens makkelijk te maken! Heb je een oven, een staafmixer en een gewone mixer ? Dan kom je al heel ver. Deze cake, gemaakt van amandelmeel is ook een prima manier om op een gezonde manier iets zoets te smikkelen…

En is daardoor ook voor kinderen beter als tussendoortje te nemen. Ze zullen het zeker lekker vinden en snel vol zitten. Daarnaast is de cake ook nog eens gluten- en lactosevrij, wat wel handig is voor mensen met intolerantie. De speculaaskruiden geven het geheel een winterse smaak!

Gezonde amandelcake

Deze winterse cake is een aanrader als tussendoortje; luchtig, vullend en gezond. Bovendien is het een cake die makkelijk te maken is. Volg het stappenplan en het kan bijna niet mislukken…

Wil je nog een ander recept met dadels uitproberen? Kijk dan hier eens verder, want hier heb je zelfs geen oven voor nodig!

Ingrediënten

\"een-gezonde-amandelcake-ingrediënten\"
  • 250 gram amandelmeel
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel koek & speculaas kruiden
  • 3 biologische eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 110 gram medjoul dadels
  • 75 gram biologische kokosolie (zonder kokossmaak)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • paar snufjes zout

Benodigdheden

  • Oven
  • Beslagkom
  • Staafmixer
  • Mixer of garde
  • Cakevorm
  • Bakpapier

Bereiding

Start als eerste met het verwarmen van de oven op 180˚C. Leg alle benodigdheden en ingrediënten op je aanrecht en ga van start met het ontpitten van de dadels. Daarna kun je de dadels in een maatbeker doen en met je staafmixer pureren samen met 2 eetlepels water.

Smelt de kokosolie even in een pannetje tot het vloeibaar wordt. Doe daarna de eieren in de beslagkom en mix deze 1 minuut met je mixer. Daarna kun je het amandelmeel en de amandelmelk toevoegen en weer 1 minuut mixen.

Voeg vervolgens de koek- en speculaas kruiden, bakpoeder, dadel puree, kokosolie en een beetje zout toe.. Mix het beslag een paar minuten goed door elkaar met een mixer. Leg een velletje bakpapier in je cakevorm, zodat je de cake er straks makkelijk uit kunt halen. Giet het beslag in de vorm en strijk het tenslotte glad met een spatel.

Garneer de gezonde amandelcake met 2 eetlepels amandelschaafsel en bak deze 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde per plak

Het totaalgewicht van deze cake heb ik niet gewogen, maar mijn cake was goed voor 13 plakjes. Elk plakje is goed voor 220 kcal en geeft dan ook voor langere tijd een goede vulling!

Category: Uncategorized

Over Anja

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Our Guide

Weekly tips for writers, by writers.

This list is created with Mai List block from Mai Lists plugin in Mai Design Pack.

What to do — Amazing insight on what you should be doing to be better.

What not to do — Stop running in circles and prevent writers block.

Outline — You’ll now have the freedom and flexibility to set your medium and long term writing goals.

I want to learn how to be better at what I do.

This is a demo form.

Copyright © 2025 · Anja Bongaards · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme

Twitter · LinkedIn · Pinterest