Simpele gerechten weekend, daar ga jij voor! Fijn voor je gemak, maar dan wel zo gezond mogelijk.
Natuurlijk heb jij het liefst je eten in een handomdraai op tafel staan. En misschien ook nog met een minimum aan ingrediënten. Weet je dat dit zeker kan? Je leest hieronder hoe ik dit doe met meerdere kleuren groenten.
Weet je dat de veelheid van kleuren je helpt met je gezondheid? Iedere kleur aan groente heeft weer totaal andere vitamines, mineralen en spore elementen. En als je zoveel mogelijk kleur per maaltijd in kunt zetten, krijg je er veel energie voor terug. Niet gek toch?
In mijn blogs over avondeten deel ik alleen maar makkelijke en overwegend gezonde recepten. Met voldoende groenten, omdat de meeste Nederlanders de norm van 300 gram groenten per dag niet halen! En dat is jammer.
Ovenschotel met courgette, paprika, aubergine en kikkererwten
Drie soorten groenten gebruik ik hier en ook nog de paprika in 2 kleuren. Lekker kleurrijk. Weet jij al dat er vele makkelijke en vooral gezonde gerechten zijn? En, nog iets, veel kleuren groenten op je bord zijn goed voor je gezondheid!
Weet je dat kikkererwten veel eiwitten en vezels bevatten, zodat je snel vol zit? Verder hebben kikkererwten een bloedsuiker verlagend effect, waardoor je minder kans maakt op diabetes en hartziekten. Ook zijn ze vrij goedkoop en enorm geschikt in een vegetarisch of veganistisch recept.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 400 gram kikkererwten uit blik of pot
- 2 of 3 teentje knoflook
- 2 tl tijm
- 2 tl oregano
- 2 tl paprikapoeder
- 8 el olijfolie
Bereiding
Zet je oven aan op 200 graden en zet alle ingrediënten klaar. Snij de paprika’s in reepjes, de courgette en aubergine in plakjes en spoel de kikkererwten af onder de kraan. Gebruik hiervoor een vergiet. Snij de knoflook in kleine stukjes. Meng de olijfolie goed met de kruiden en de knoflook.
Leg alle groenten en de kikkererwten in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel er gelijkmatig overheen. Zorg ervoor dat de oven helemaal op temperatuur is en zet dan de schotel voor 20 minuten in het midden van de oven.
Optioneel: Als je behoefte hebt aan vlees, bak er dan iets makkelijks bij. Hier zijn kant en klare kippenballetjes gebruikt. En daarbij gebakken aardappelstukjes: de Provençaalse aardappelstukjes met schil van Albert Heijn. Het was een heerlijke combinatie!
Voedingswaarde p.p.
Kcal ovenschotel: 360, eiwit: 9 gram
Maak je dezelfde combinatie als ik, dan is de totaalwaarde van je bord: 685 kcal en 39 gram eiwit. Dan eet je 200 gram aardappels en 100 gram kippenballetjes.
Ben je blij met deze aanvulling op jouw simpele gerechten weekend? Laat dit gerust weten in de berichten hieronder, ook als je een eigen variant hebt gemaakt!
Geef een reactie